top of page
hc&vergeving.jpg

HARTCOHERENTIE
& VERGEVEN

Wat hartcoherentie is kun je vinden in een eerder geschreven stukje hierover. Kort samengevat komt het hierop neer: wanneer er een optimale samenhang is tussen brein en hart ervaar je dat als balans, ‘flow’, een gevoel van vrijheid. Een juiste ademhaling kan je helpen om deze staat te bereiken. 

In een hartcoherente ademsessie word je begeleid naar hartcoherentie. Als je coherent bent is er ruimte voor helder weten en kun je alle antwoorden in jezelf vinden. Je kan thema’s onderzoeken die voor jou op dat moment aan de orde zijn. Vanuit een ruimer perspectief kun je dingen waarnemen en doorvoelen zonder oordeel of verzet. Om het vervolgens los te laten. Loslaten is niet iets wat je vanuit je ego kunt doen. Pas als je ergens helemaal beschikbaar voor kunt zijn, iets helemaal kan aanvaarden, er ja tegen kunt zeggen, kan het jou loslaten en kan het oplossen. Dat is bevrijdend. 

We hebben allemaal beelden van mensen, van situaties en van dingen die in het verleden gebeurd zijn. Deze beelden zitten vaak ‘vast’ in de vorm van overtuigingen. Je denkt te weten hoe iemand is, wat het verhaal is, hoe een situatie is of was. Door deze overtuigingen blijf je vastzitten in het verleden, aan boosheid en verdriet. Als je vanuit een ruimer perspectief waarneemt en gaat voelen, zie je dat je altijd slechts een fragment van het geheel hebt gezien. Dan komt er beweging in dat starre beeld en daarmee in de energie die vastzat. Er komt ruimte voor loslaten en vergeven. 

Vergeven betekent niet goedkeuren wat er gebeurd is. Het betekent wel dat je de volledige verantwoording neemt voor jouw pijn. Om deze vervolgens helemaal te voelen en los te laten. En daar heb je niemand anders voor nodig, het gaat niet over de ander maar over jou. Vergeven is helend en het maakt je vrij.

bottom of page